Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

tisdag 9 januari 2024

119 böcker 2023!

Nu har jag räknat hur många böcker jag plöjde 2023 och den siffran får jag vara nöjd med. 119 böcker blev lästa vilket är 5 böcker färre än 2022 då det blev 124 stycken.

Det faktum att jag har börjat att lyssna på böcker som komplement till pappersvarianten har ökat statistiken rejält. 

Som vanligt är det en salig blandning vilket ju beror på att jag till största del utgår från lust och humör när jag väljer och bara ibland blir jag litterär och väljer sådant som jag tycker tillhör allmänbildningen att ha tagit sig igenom. Marcel Proust är ett typiskt exempel på en författare som kanske inte är lättsmält och något som får mig att drömma mig bort från verkligheten men vars språk och klassikerstatus ändå gör den värd att ha läst. Jag har dessutom som mål att läsa fler delar i serien "På spaning efter den tid som flytt", förhoppningsvis blir det under detta år.

Jag har några listor av olika slag som jag försöker beta av lite på ibland, men det går sorgligt sakta, återigen för att det är lusten som styr.

Som vanligt blir det väldigt lite på engelska, ett utvecklingsområde för mig, men det har nästan blivit lite av en protesthandling att i första hand läsa på svenska i dessa tider när så många föredrar engelska. Jag är mycket för det där med små protesthandlingar i det tysta. Skulle nog min kollega kunna intyga är jag rädd.

En författare som jag är väldigt glad över att jag börjat läsa är Anna Laestadius Larsson. Hennes serie om 1700-talets kungligheter var otroligt fängslande och hennes böcker kommer helt klart att följa med mig 2024 också. Har några på nattduksbordet som väntar.

Tja, vad mer kan man säga? Jag fortsätter egentligen bara på mitt spår och går dit näsan pekar i bokhyllorna.

Min pappa och faster ger mig många boktips numera vilket jag tycker är väldigt roligt. Överhuvudtaget är det kul när folk i ens närhet läser samma böcker som en själv och man kan diskutera sina intryck. Mina systerdöttrar tipsar också och det får mig att känna mig lyckligt lottad!

Om jag kommer på något mer att skriva om förra året så får det bli ytterligare ett inlägg men just nu känner jag mig klar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar