Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

måndag 3 juli 2023

 I fredags, ganska precis när jag skulle gå till bussen från jobbet, så kom regnet. Och jisses vad det regnade! Efter att ha varit fullständigt överhettad i flera veckor så var det en sådan befrielse trots att det också var väldigt blött. Jag vadade i mina sandaler i vattenpölarna och det kändes nästan som att fötterna ångade lite. Ja, det var ren och skär lycka. Och sedan regnade det i princip hela dagen igår och det har regnat en del idag också. 

Idag har jag orkat åstadkomma en hel del på jobbet och den känns så skönt att vara sig själv igen och inte bara vilja ligga ner med en fläkt tryckt mot pannan.

Jag vill tipsa om en helt fantastisk "börja skolan-bok". Elin Johansson och David Henson har skrivit den fantastiskt fyndiga och roliga "Skolan börjar snart...och ingenting är klart" som handlar om fröken som ska få sin allra första klass. Det är tur att hon har Lena som också ska vara lärare i klassen och som jobbat i evigheters evighet. Det är bara det att Lena bryter benet precis en vecka innan skolan börjar. Åh, nej! Hur ska den nya läraren fixa allt? Hon vet ju inte vad barnen vill ha.  Men hon kommer på en briljant idé. Utklädd till brevbärare cyklar hon runt och spionerar på alla barnen för att se vad de tycker verkar vara kul. Och när första skoldagen kommer har hon med nöd och näppe hunnit förbereda en massa saker...

Om jag skulle ha haft en etta i höst skulle jag helt klart ha läst den här högt för dem.



I helgen läste jag också Dag Öhrlunds enda feelgoodskapelse (vad jag vet) nämligen "Det lilla hotellet på rue dÀmour", där berättaren är ett hotellrum i Paris. Tillsammans med det övriga möblemanget samt nyckeln diskuterar rummet gästerna och vad som händer. Det låter skumt men funkar ganska bra trots allt. Det är en ganska lågmäld och filosofisk historia och jag tyckte att den var helt okej. När jag var på bokmässan i Göteborg 2019, eller möjligtvis 2018, så lyssnade jag på ett samtal där författaren berättade om boken och blev lite nyfiken. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar