Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

torsdag 13 juli 2023

 Så är det en ynka dag kvar innan semester! 

Hemma packas det kvällarna i ända. På lördag far vi norrut och det ska vara fjällvandringskläder, badkläder, böcker, spel, kaninattiraljer och en massa annat. Och så ett par handarbeten förstås...

Skönt ska det bli! Imorgon blir det tårtfika på jobbet eftersom en av kollegorna gör sin sista dag före pensionen. Fast jag undrar hur hon ska kunna gå hem imorgon. De senaste gångerna jag har träffat henne så har hon varit väldigt stressad och uppihejsan för att hon vill hinna en massa saker innan hon slutar. Men det är väl så det blir när man jobbat i många år på ett ställe och haft mycket ansvar över allt möjligt.

Själv har jag lite samma känsla. Man vill ju ändå att allt ska vara i ordning och lite städat i alla fall när man lämnar det sjunkande skeppet.

Tydligen ska nästa vecka vara kall och grå vilket får vissa i familjen att deppa lite. Men jag ser fram emot även det. Då ska jag försöka få ordning på vävstugan! Som jag har längtat och planerat. 

För många år sedan, när H var bäbis, läste jag "Boktjuven" av Markus Zusak. Det är en bok som aldrig riktigt lämnar mig och jag tänker fortfarande på den ibland samt rekommenderar den glatt till alla som visar minsta tendens till att vara intresserad. Trots att jag älskar den så mycket så har jag inte kommit mig för att läsa något annat av honom förrän nu. 

"Ingenting mindre än ett mirakel" är en tegelsten på över 500 sidor och först var det lite svårt att komma in i den. Jag fick liksom inget grepp om den och kunde inte se riktigt vad den handlade om. Men efter cirka 50 sidor var jag helt fast och jag skulle vilja säga att den är lika bra som "Boktjuven".

Berättaren är Matthew, äldste brodern i en skara på fem. Bröderna lever själva, med egna regler och ett antal husdjur sedan mamman dött och pappan lämnat dem. Jag vill inte berätta för mycket men historien handlar mest av allt om brodern Clay(ton) som inte pratar så mycket och som går sin egen väg. 

Det är våld, slagsmål, trakasserier mellan bröderna men mest av allt kärlek och sorg. Ja, även det här är en bok som jag kommer att tänka på ibland och prata om med andra.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar