Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

tisdag 12 april 2022

Påsklov!

Hos oss är det påsklov. Solen skiner, kaninen är pigg igen, men fortfarande på diet och enligt veterinären är det så det ska vara framöver, till Speedys upprörda känslor och hungriga mage.

Igår tog H och jag med oss två av hans kompisar och spelade badminton och sedan blev de kvar på övernattning. Nu stökas det i köket och fixas frukost.

Ikväll ska jag ut och äta med två kompisar och sedan ska det packas för påsklov.

Vi tar nattåget norrut imorgon. Det ska bli härligt. Jag hoppas på sol och vårdropp i träden, härliga stunder ute på sjön och trevligt umgänge med familjen.

Jag har läst del 2 och 3 i serien om Tilda, väktaren som med sin mormor ansvarar för att alla de olika väsen som härjar i Stockholm med omnejd ska hålla sig i skinnet och inte bråka med människorna som inte vet att de finns. Men det är ingen lätt kamp och när mormor blir sårad och Trollpackan tar hand om henne för att försöka hjälpa henne, ja då blir det tungt för Tilda. Del 2 heter "Visheten vaknar" och del 3, "Sömnernas sömn"

 Visheten vaknar (En väktares bekännelser #2) by Elin Säfström  

Sömnernas sömn « Lilla Piratförlaget    

"Kedja av guld" av Cassandra Clare är den första delen i en ny triologi om skuggjägarna. Vi befinner oss i det viktorianska London och det är mycket modekläder, vagnar dragna av hästar och mörka gränder.

Cordelia kommer med sin mor och bror till London för att försöka skapa allianser och hitta nya vänner. Fadern sitter i fängelse i väntan på en rättegång och det gäller att inte bli utfryst bland de andra skuggjägarna. Cordelia älskar, och har alltid älskat, sin bästa vän Lucies bror James. James däremot har alltid varit kär i Grace, en blek och mystisk flicka som han träffat under somrarna på det lantställe där familjen brukar vara. 

Parallellt med kärlekssorg, spöken, baler och umgänge i societeten så får de unga skuggjägarna slåss mot demoner som skuggjägare gör. Allt som verkar tydligt och klart på ytan är mycket mer komplicerat än det verkar och Cordelia råkar ut för mycket mer än hon kunde drömma om. Hon överraskar också alla andra eftersom hon är så mycket mer än den söta och blyga tonårsflickan folk förväntat sig.

Som alltid i Cassandra Clares böcker är det otroligt dramatiskt och spännande, kärlek som håller genom alla svårigheter och romantiskt så det förslår.

En äkta bladvändare och nu får jag bita på naglarna tills nästa del dyker upp...

Kedja av guld




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar