Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

lördag 29 januari 2022

 Idag känner jag äntligen att sviterna efter sprutan är helt över och jag känner mig som vanligt igen, skönt. Nu är alla i familjen friska och det kanske blir ordning och reda på saker igen. Konstigt att både jag och mitt barn varit hemma och ingen ordentlig städning har utförts. Vi har bara lunkat omkring och stökat till . Så idag är det storstädning! Kaninen kommer att bli mycket upprörd! Men så får det vara.

Igår på bokbussen blev vi bjudna på varsin semla. Att åka bokbuss kan vara riktigt lyxigt emellanåt. Ibland är det mindre lyxigt och jag kommer hem och muttrar men det vägs upp av guldstunderna. Lite nervöst var det eftersom småvägarna runt Enköping var glashala på sina ställen, men chauffören är skicklig så det gick bra. 

 Som en fjäder i vinden - Sofia Lundberg - Bok (9789137156996) | Bokus

Året är 1948, den 12 augusti, på Gotland. Viola och hennes allra bästa vän Lilly är tio år och hänger ihop jämt. Lilly och hennes sju syskon är som Violas syskon eftersom hon är enda barnet. Livet består av att leka, bada och vara barn. Men just den här dagen förändras allt! Lillys åttonde syskon föds men mamman dör i barnsäng. Från att ha levt ett fattigt men bra liv så måste Lilly och hennes syskon hjälpa pappa Walle att ta hand om hemmet och varandra. 

Lillys stora passion är att sjunga och hon har en fantastisk röst. 

Livet blir inte så enkelt för Lilly och efter en hel del dramatik så är hon plötsligt borta en dag. 

Vi får följa Viola i nutid, som gammal kvinna med barn och barnbarn. Trots att hon haft ett bra liv så har sorgen och saknaden efter vännen aldrig försvunnit. 2019. den 12 augusti, ringer så telefonen. Det är Lilly som vill säga adjö, för nu ska hon dö. Telefonsamtalet väcker alla känslor till liv och Viola bestämmer sig för att det inte får sluta där! Hon har fortfarande frågor som inte fått svar och hon längtar fortfarande lika mycket...

Boken heter "Som en fjäder i vinden" och är skriven av Sofia Lundberg, en författare som skrivit flera böcker med sorgliga och samtidigt varma och glada levnadsöden. Jag tycker om hennes böcker och stil.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar