Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

fredag 10 januari 2020

Toppar och dalar...

Så var det fredagkväll efter den första arbetsveckan på det nya året. En lagom lång arbetsvecka för övrigt med tre arbetsdagar för mig.
Idag var det dags för bokbuss och jag var frustrerad och arg redan klockan halv tio i morse.
Vi åker runt till olika förskolor och tyvärr är det alldeles för många i personalen på de olika ställena som inte bryr sig om att komma ut och låna böcker. Och kommer de ut så tar de inte med sig några barn. Eftersom de här besöken är till för barnen så är jag rädd att bokbussen snart kommer att dras in. Statistik är mycket viktigt för de som bestämmer över pengarna och om låntagarna inte nyttjar servicen så kan man vara rätt säker på att det dras in, särskilt just nu när de som styr också anser att allt ska gå med vinst.
Så! Nu har jag fått ur mig det.
Stoppet efter den där förskolan var i en liten by och dit kom en nyinflyttad pappa med sina två små pojkar. Fyraåringen fick ett eget nytt lånekort förra gången vi var där och de hittade oss för första gången och han är så sjukt stolt över det! Åttamånadersbäbisen hann smaka på i alla fall fem olika böcker under besöket och hans pappa berättade att han minsann vet hur man läser en bok trots sin ringa ålder.
Hela den där familjen gjorde att det blev en mycket bra fredag ändå eftersom de flera gånger påpekade hur mycket de älskar bokbussen, att läsa och vilken fin service det är att vi kommer. De lånade massor med böcker och berättade att de läser ständigt och jämt.

Jag blev lite förvånad när jag räknade lästa böcker 2019. Tydligen blev det endast 78 stycken vilket är ett bottenrekord. Visserligen har jag läst en hel del barnlitteratur för jobbets räkning som jag inte skrivit upp, men ändå. Kanske är det ett kvitto på att livet var lite väl uttröttande förra året och jag hoppas nu på ett betydligt bättre 2020!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar