Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

onsdag 19 december 2018

I sällskap med kor och en kanin.

I söndags började jag få lite ont i halsen, inte så konstigt med tanke på att jag var hemma och vabbade en dag förra veckan så jag visste att det var förkylning i farten. I måndags kände jag att det nog var en snuva på gång och igår blev jag sämre för varje timme som gick. Inte kul när man jobbar kväll. Så idag är jag hemma och tycker synd om mig själv. Kaninen tycker att det är ett trevligt initiativ och min son gjorde allt i sin makt för att få stanna hemma i dag och "VAM-a" (Vård Av Mamma). Han till och med hittade på en liten sång som han trallade runt med i morse; "Jag ska Vamma med mamma..." Nu kunde han inte övertyga mig utan fick så vackert trava iväg till den sista skoldagen före julavslutningen. Jag är ganska säker på att det varit lite extramys i klassrummet idag, så det är nog inte synd om honom. Min plan är att denna hemmadag ska räcka och att jag ska jobba imorgon igen. Vi får väl se hur det går.

Jag har läst ut två böcker idag i alla fall.

Under vintergatans alla stjärnor (inbunden)
 "Under Vintergatans alla stjärnor" av Camilla Davidsson är första delen i serien om Emma som är 31 år, bor i Stockholm och sedan flyttar till London för att komma närmare mannen hon är kär i, Eric. Både i Stockholm och London gör hon fantastisk karriär men det går mindre bra med Eric. Emma är ytterst nära att gå in väggen. Trots att hon känner ett flertal symtom och blir varnad av människorna runt sig så är det som att hon inte kan stoppa sig själv. Men så får hon en dag nog och inser att hon måste byta inriktning, bryta mönstret. Hon beslutar sig för att gå den berömda pilgrimsleden Camino de Santiago de Compostela i Spanien. Det blir både en yttre och inre resa, intressant att läsa om tyckte jag.
Nu råkade jag läsa del 2 i somras

Pensionatet vid världens ände (pocket) men jag tyckte inte att det gjorde så mycket. Nu ska jag ge mig på del 3.

Den andra boken jag läst idag är den helt fantastiska "Kornas hemliga liv" av Rosamond Young.

Kornas hemliga liv (inbunden)

Den som läst min blogg vet att vi har en kanin med betydligt större personlighet än kroppshydda. Min övertygelse är att det djur som får utrymme, kärlek och rätt omvårdnad utvecklar sin personlighet. Det spelar ingen roll vilket djur det är. Den här boken bevisar det påståendet. Rosamond Youngs bok är ett inlägg i debatten om djurhållning men också en kärleksförklaring till alla djur och kor i synnerhet. Hon berättar om djuren på sin gård. Ända sedan 60-talet då hennes föräldrar ägde gården så har inställningen varit att korna, fåren och hönsen, och alla andra djur, ska få leva sina liv på bästa sätt utifrån det de mår bäst av. I boken får vi följa alla de personligheter som bor på gården, lära känna dem och deras egenheter.
Jag är uppvuxen med historier om kor och andra djur som min farmor och farfar hade och dessutom känt en del av dem och vet att man aldrig ska undervärdera en kos intelligens.
Jag kan bara säga: LÄS!!!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar