Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

lördag 15 december 2018

Tro det eller ej, men nu är det lite vitt på marken här utanför. Kaninen har plötsligt bestämt sig för att han kanske är en utekanin trots allt och väljer att stanna ute länge på morgnarna. Sedan har han förstås ingen förståelse när vi går på jobbet och han tvingas att vara ute. DÅ är han som mest sugen på att vara inne. Vi smygstartade julen med gran redan förra helgen. H är väldigt julinspirerad i år och kunde inte hålla sig från att klä granen. Vi har lyckats hitta en riktig Disneygran; perfekt rundad och yvig. Speedy flyttade genast in under den. Plötsligt började han dricka vatten också ur julgransfoten i stället från ur vattenkoppen som stod precis bredvid. Min teori är att han ligger där och låtsas att han är en vildkanin i skogen som dricker ur en lite sjö.
Jag skulle kunna skriva en rolig bok om honom...
Nu är det en knapp vecka till jullov för vissa av oss. Jag kämpar in i det sista och jobbar den 22 december, men det är okej. Förra året var min sista arbetsdag den 23 december. Det ska bli skönt att få byta miljö, slappa och umgås med familjen. Vi firar i Jämtland och förhoppningsvis ligger snön kvar som är där nu.

"Hjärtats skafferi" av Ruth Reichl är en mysbok jag varmt rekomenderar som julläsning. Det känns nästan tråkigt att jag redan läst den själv.
Billie är en tjej, som efter ett trauma, lämnar sin familj och åker till New York. Hon har ett fantastiskt luktsinne och ett stort intresse för mat. Hon får jobb på den ikoniska mattidningen Delicios! Redaktionen och människorna runt omkring blir hennes vänner och hon börjar trivas med livet igen. Men, så läggs tidningen ned och allt ställs på ända. Billie får för en tid jobba kvar för att svara på läsarmejl. Ensam på tidningen hittar hon av en slump mystiska brev. Ett mysteriun sätter igång.
En stor del av boken, åtminstone i början, var smaker, dofter och mat. Jag var hungrig i två tredjedelar av den! Mer än en dag har jag suttit på bussen och läst med högt kurrande mage, vare sig jag just ätit något eller inte. Det bara låter så fantastiskt gott när de olika maträtterna och ingredienserna beskrivs.Ingen bok för den som vill banta med andra ord. Faktum är att jag blir hungrig nu när jag tänker på den. Kanske jag ska gå och ta mig en liten macka

 Bildresultat för hjärtats skafferi

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar