Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

söndag 16 december 2018

En vecka kvar av terminen. Åh, vad skönt det ska bli med jullov! Vi är slitna, förkylda och trötta.
I fredags var vi i Stockholm på Södra teatern och såg "Mammas Nya Kille- firar jul på måfå" Det var roligt och trevligt och trots att jag nästan alltid blir så trött när jag är ute och vimlar efter mörkrets inbrott så var det väl värt det.

Jag vill tipsa om Lundströms bokradio där de pratar om årets bästa barnböcker. Jag känner mig rätt nöjd med att jag hade koll på nästan alla böckerna och har köpt in dem till biblioteket.

I senaste Norrlandspodden pratade de också om böcker, nämligen Augustprisvinnare. Där kan man också få bra tips med Norrlandsanknytning.

Vi har köpt sista juklapparna i helgen. Många böcker blir det... Om man inte vill bidra till konsumtionssamhället men ändå ge varandra juklappar så är ju faktiskt en bok bland det bästa tycker jag. Och när man läst sin presentböcker kan man skicka dem vidare till någon annan som kanske också vill läsa. Kanske är jag inte helt objektiv i den här frågan, men ändå övertygad om att jag har en poäng.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar