Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

torsdag 30 augusti 2018

Idag har sexåringarna varit hos mig. De är ofattbart små så här första gången men mycket glada, spända och entusiastiska. Att få sitt eget lånekort är högst betydelsefullt. De är också mycket rättrådiga och i år, liksom förra året, fick jag ett par trasiga böcker som de hittat och som de ville att jag skulle ta hand om. Flera av dem har varit på teaterföreställningar i biblioteket och de var mycket nöjda med att de känner till lokalen och mig.
En annan rolig sak som hände idag var att en före detta elev levererade posten. Jag hade honom för åtminstone femton år sedan men faktum var att han var sig ganska lik. Han kände igen mig också vilket var lite mindre överraskande kanske.

Just nu läser jag den underhållande boken "En bokhandlares dagbok" av Shaun Bythell. Under 2014 skrev Bythell dagbok som ger läsaren en inblick i hans vardag. För mig som alltid drömt om en bokhandel så är det fantastisk läsning. Bythel är rolig och sarkastisk både när han beskriver sig själv och sina medmänniskor. Jag ser personerna framför mig och fnissar lätt när han delar sina vedermödor med oss. Samtidigt så är det sorgligt att det ska vara så tufft att ha en bokhandel idag. Så många människor förstår inte att vi måste pyssla om våra bokaffärer och måna om dem, annars kommer de att bli ett minne blott.
Bildresultat för en bokhandlares dagbok

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar