Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

fredag 24 augusti 2018

Helgfrågan

Under lång tid firade jag helgen med att bloggjerka,Bloggjerkan var ett bloggställe (eller vad man nu ska kalla det) där man kommenterade olika frågor, läste och kommenterade andras blogginlägg. Sedan slutade det (eller om det var jag som slutade, oklart då det var ett tag sedan). I alla fall, nu har jag hittat Mias bokhörna  
Där dyker det också upp intressanta frågor varje fredag. Så  jag ger det ett försök. Idag vill hon veta Vilken faktabok är du sugen på?
Jag är väldigt sugen på att läsa "Trädens hemliga liv" av Peter Wohlleben. I våras hörde jag en intervju med honom, om boken, i Lundströms Bokradio och blev väldigt fascinerad. Han berättade om hur träden kommunicerar, hjälper och varnar varandra.8 kommentarer:

 1. Låter som en intressant bok. På ett sätt helt rätt i tiden av stress, miljöförstöring och ohälsa.

  SvaraRadera
 2. Den här läser många, inte läst men lite nyfiken är jag ;)

  SvaraRadera
 3. låter som en intressant bok jag vill läsa. Träd, kärlek och andra växter av Anne Hope Jahren kan jag rekommendera

  SvaraRadera
 4. Den verkar vara en annorlunda bok. Va roligt att du hittat till Helgfrågan.

  SvaraRadera
 5. Ja läs Trädens hemliga liv, den är verkligen intressant! Ser fram emot att få läsa Wohllebens Naturens dolda nätverk som kommer nu i höst.

  SvaraRadera
 6. Den har jag sett på flera bokbloggar och jag är faktiskt ganska nyfiken på den.

  SvaraRadera
 7. Jag har hör och läst om den boken, men inte läst själv. Den låter intressant. Och visst har han skrivit en till bok, utifrån djurens perspektiv..?

  SvaraRadera