Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

tisdag 29 maj 2018

Nu har jag tappat räkningen på hur många dagar det har varit sommarvärme! Jag har snart hunnit lufta alla mina sommarklänningar och det är inte ens juni än.
På biblioteket är det rätt lugnt de här dagarna. Eleverna har en massa aktiviteter på dagarna som gör att de inte har tid med mig. Fast, å andra sidan finns det ett litet järngäng som har extra tid i biblioteket så här års när livet på skolan är lite lugnare och de plötsligt kan välja lite själva vad de gör emellanåt.
Jag var i Tallin i helgen, på garnresa. Folk jag berättar det för tror att det är en diskret omskrivning för partyresa, men oh nej, verkligen inte. Jag har en kompis som är slöjdfröken och det är hon som har fått in mig på den här vägen. Det var för andra året i rad som vi åkte och det var supertrevligt. Och det blev en hel del garn. Tror nog inte att jag behöver uppsöka någon garnaffär under resten av året. Grejen är att de har en fantastisk affär i Tallin som heter Karnaluks där du kan hitta det mesta tyg-pyssel- och garnrelaterat  du kan tänka dig. Dessutom är ju Tallin känt för sina vantar och annan hemslöjd så det finns mycket att titta på.


Jag har läst Elena Ferrantes "Hennes fantastiska väninna". Vissa tycker ju att den är fantastisk medan andra tycker att den är sådär. Personligen sällar jag  mig till den andra kategorin. Den var intressant och läsvärd, men väckte inga himlastormande känslor hos mig. Efter diskussioner med en som tyckte att den var mycket gripande så har jag kommit fram till att den väcker något hos den som känner igen sig. Som personen jag diskuterade med menade; Boken beskriver på pricken hur relationerna var på den tiden mellan barn och vuxna, killar och tjejer och mellan kompisar.
Jag känner inte alls igen mig och det förklarar väl varför jag tycker som jag gör. Men jag gillar böcker som lockar en att diskutera med andra och som får en att tänka till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar