Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

fredag 8 september 2017

Gudarna vaknar

"Gudarna vaknar" av Maz Evans är en ungdomsbok på temat Gudar som hamnar i vår moderna värld.
Elliot har det inte lätt. Han och hans mamma bor på en gård, ensamma sedan hans morfar dog. Mamman har de senaste månaderna förändrats. Hon kommer inte ihåg saker, beter sig underligt och Elliot måste ta hand om henne. Han är livrädd för att någon ska upptäcka hur det är fatt med henne, för tänk om de tar henne ifrån honom?!
Pengarna håller på att ta slut och i skolan finns den hemske läraren Boil som inte vill något hellre än att se Elliot relegerad. Det går inte bra i skolan heller eftersom Elliot måste lägga all sin tid och kraft på att få tillvaron att hålla ihop.
Så en kväll ser han ett underligt stjärnfall på himlen vilket visar sig vara upptakten till en häpnadsväckande historia. Det är stjärnkonstellationen Jungfrun som råkat krascha i ladugården.
Det är galet, knasigt, roligt och sorgligt om vart annat. Väl värt att läsa om man är en bokslukare i mellanstadieåldern. Och det meddelas rätt så tydligt i slutet av boken att det kommer mer...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar