Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

söndag 19 mars 2017

Skuggflickan av Sally Nichols

Detta är en lättläst bok för mellan-  och högstadiet, ungefär. Fjortonåriga Clare bor hos sin fostermamma Lyn. Hon känner sig ensam och trivs inte i skolan. Lyn gör sitt bästa för att Clare ska trivas och må bra, men genom åren har Clare lärt sig att man inte ska fästa sig vid folk för det gör så ont när man mister dem. En dag träffar hon en tjej, Maddy, som hon blir kompis med. Men det är något underligt med Maddy. Hon har omoderna kläder på sig, känner inte till Justin Bieber och blir alldeles till sig över Clares mobiltelefon. Maddy bor i ett familjehem och blir terroriserad av några äldre killar som också bor där. Clare vill hjälpa henne men det blir inte så lätt.
Det är inte lätt att vara Clare och man förstår varför hon inte litar på vuxna. Men ibland måste man våga släppa kontrollen och ta emot det som är bra, även när det är läskigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar