Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

fredag 17 mars 2017

Så har vi mist ytterligare en stor författare; Torgny Lindgren.
Och idag är det Hans Roslings begravning.
Det är också fredag och livet struttar på för oss andra.
Jag och T ska ut och dricka en  öl eller två ikväll, fast inte på samma ställe. Han ska ut med sitt jobb och jag ska träffa en före detta jobbarkompis.
H ska sova över hos sin farmor, han ser fram emot det.
Det har börjat komma upp små späda tulpanblad i rabatten. Ett blad har något misstänkt likt bitmärken i toppen. Trots hårdföra förhör är det ingen som vill ta på sig ansvaret. Den misstänkte blir bara plötsligt väldigt upptagen med att gräva ett hål eller putsa sig mellan de pälsiga tassarna.

Jag vill tipsa om en barnbok.
"Utsikt från livets planet" av Tove Berggren.
Den handlar om Lennart som kallas för Lordi. Han har en mamma, pappa, storasyster, lillebror och ett marsvin som heter Herr Muffin.
Lordi hittar sin systers tomma dagbok, lägger beslag på den och börjar skriva loggbok. Loggboken handlar om smått och gott; vänner, familjen, kärlek, fotboll, skolan... Ja allt som man tänker på när man är en nio, tio år.
Boken är lite underfundigt rolig, men inte putslustig. Och livet för Lordi är verkligen inte bara kul. Det handlar också om när föräldrarna bråkar, kompisar sviker, ens husdjur blir gammal och en massa annat. Nästa gång jag har bokprat för 8-10-åringar ska jag ta med den.!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar