Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

fredag 3 oktober 2014

Ytterligare en fredag i mitt liv

Vänta nu...Fredag igen?! Hm, så var det oktober och hösten känns i kroppen. Härom morgonen var det frost när jag gick till bussen. Vi har fullt med barn i huset i helgen. Och kaninen förstås. Imorgon har han bott hos oss en vecka. Jag har plågat alla mina kollegor med söta bilder. Kan bara tänka mig den dagen jag blir farmor. Ujuj, det blir en prövning för omgivningen. Innan jag stupar i säng ska jag blogga lite så jag känner att det är helg. Frågan denna vecka är


Planerar du vad du ska läsa och när och hur går du i så fall till väga?

Jag ser böcker, lånar på biblioteket, på bloggar och i "Vi läser" och andra ställen och tänker att det där ska jag läsa! Har alltid en rejäl "att läsa-lista" i handväskan.Men sedan vet jag aldrig i vilken ordning det blir. Jag kan ha en hel hög böcker på nattygsbordet, men sedan är jag sugen på något helt annat och då blir det det i stället. Jag är en lustläsare och väljer alltid det som ger själen mest näring just i det ögonblicket om jag kan.

 

8 kommentarer:

 1. Lustläsning är väl nästan det absolut bästa!

  SvaraRadera
 2. Enda gången jag kan känna för en speciell genre är nog när jag läst för många i rad av en annan. Annars duger vilken bok som helst :)

  SvaraRadera
 3. Jepp, så är det för mig också. Trevlig helg!

  SvaraRadera
 4. Din sista mening är så mitt i prick på mig! Precis så är min läsning och så vill jag att min läsning ska vara!

  SvaraRadera
 5. jo, man får idéer till nya böcker hela tiden.

  SvaraRadera
 6. Lustläsa är ett skönt ord.

  SvaraRadera
 7. Jag är en sådan som planerar mycket =) men visst kan jag slita mig från listan och läsa det jag känner för också.

  SvaraRadera
 8. Jag är relativt välplanerad i mitt läsande och helt lössläppt i mitt bokköpande, vilket innebär att jag har nästan 200 olästa böcker här hemma... Jag behöver planering...

  SvaraRadera