Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

tisdag 7 oktober 2014

Nu har tentaångesten slagit till igen. Om en vecka är det dags för höstens första och jag har många oklara trådar att nysta i innan dess. Pust! Inte känner jag mig lugnare när jag läser de andra studenternas funderingar och frågor.

Jag var på biblioteket förra veckan och ramlade på "Mirakelverkstaden" av Valérie Tong Cuong. Boken är lättläst och oväntad. Om man är en rutinerad bokmal som känner igen det mesta så ska man absolut ge sig på den eftersom den överraskar. Den är oförutsägbar och tänkvärd.
Vi möter tre trasiga själar; Millie som blir räddad ur en eldsvåda och låtsas ha fått minnesförlust för att kunna starta ett nytt liv, Mariette som levt under konstant terror i hela sitt vuxna liv under både sin familj och på  sitt jobb som lärare. En dag ger hon en elev en örfil och måste ta tag i sitt liv och slutligen Monsieur Mike, en uteliggare som deserterat från armén. Alla tre blir uppsökta av den mystiske och karismatiske Jean som erbjuder dem att komma till sin mirakelverkstad.De tar tacksamt emot hjälpen och livet vänder för dem. Men, Jean är inte riktigt så okomplicerad som man kan  hoppas och när det hettar till så ställs allt på sin spets. Deras nya insikter och inre styrka prövas oväntat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar