Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

söndag 17 augusti 2014

Spänning och myspys


"Strindbergs stjärna" (Jan Wallentin) inleds med att en hobbydykare, Erik Hall, hittar ett lik i en gammal vattenfylld grotta. Nyheten väcker snart uppståndelse och uppmärksamhet från olika håll. Det visar sig att både liket och stjärnan, som Hall också hittar, har en betydligt mer komplicerad historia än vad man kan tro. Historikern Don Titelman blir uppringd av Erik Hall för att han ska komma och förklara vad fynden betyder. Efter mycket tjat åker Titelman dit, men hamnar i ett äventyr mycket större än han önskat sig, ett äventyr där ingenting är vad det verkar vara. Don Titelman har en syster som påminner mig lite om Lisbeth Salander i milleniumtriologin. Don Titelman och hans advokat Eva Strand befinner sig snart på flykt från otydliga fiender. Vem är vän och vem är fiende? Det är spännande och händelserikt och när jag väl hade förlikat mig med tanken på att det inte alls var den typ av bok som jag förväntat mig så fastnade jag och kunde inte sluta läsa.
Första arbetsveckan har varit som ett maratonpass. Att kliva upp tidigt, ta sig i tid till jobbet med sommartidtabell på bussen, få ihop tankarna så att det ska bli ett bra år med alla barn....Ja, det har varit mycket. Då har Lucy Dillon varit räddningen. Hennes senaste pocket är perfekt för oss som älskar böcker, bokaffärer och lättsam och varm stämning. Michelle rymmer från sitt gamla liv, en otrevlig exman och bossiga föräldrar. Hon flyttar till en liten ort, öppnar en heminredningsaffär och blir kompis med Anna.
Anna å sin sida är gift med Philip, styvmor till tre bortskämda barn och huvudansvarig för familjens hund Pongo. Hon har alltid drömt om en stor familj men i stället har hon blivit som en hushållerska. Av en lycklig slump blir Anna ansvarig för bokhandeln vägg i vägg med Michelles affär. Hela den här boken är en flirt med oss bokmalar och när jag läser försvinner allt jobbigt i mitt vanliga liv....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar