Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

torsdag 21 augusti 2014

"Och så levde lyckliga" har gjort mig lycklig den här veckan...När vardagen blivit lite för hetsig och hjärnan börjat koka, ja då har jag kunnat drömma mig bort i några sidor och sedan varit på banan igen.. Den  tog slut på lunchrasten idag, men just nu önskar jag att det varit lite kvar. Det pågår nämligen ett superkul kuddkrig här bredvid mig och det hade känts gaaanska skönt att stänga ute ljudet av det.

Nu vet jag inte riktigt vilken bok jag ska välja i högen. Kanske en barnbok vore lagom avancerat.Min kollega och jag har bestämt oss för att skapa en biblioteksblogg på skolan. Den ska innehålla boktips från lärare och elever och lite annat smått och gott. Jag ser fram emot att jobba med den och hoppas att vi ska komma igång snart. Det betyder att jag ska försöka läsa lite mer barn- och ungdomsböcker under året vilket jag inte har något emot. I en tidigare klass skapade jag en läsblogg, men vi hann inte så långt innan eleverna slutade på skolan. Därför känns det kul att bygga upp något där alla skolans bokslukare kan delta. Under det senaste året har vi jobbat stenhårt med att utveckla och uppdatera skolbiblioteket och det har gett resultat i elevernas bokintresse. Att låna och läsa böcker blir så mycket roligare när det finns mycket att välja på, miljön är inbjudande och skolan signalerar att böcker är viktiga!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar