Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

onsdag 28 september 2011

Tack min hemlige bokvän!


Efter en usel helg har nu lyckan vänt åter!
I måndags kväll var första träffen på min "skriva roman-kurs". Drygt två timmar med likasinnade människor med skrivklåda. Vi diskuterade böcker, att skriva, olika inledningar, boktitlar inspiration och annat. Vi fick naturligtvis skriva en del också. Vår studieledare heter Therese Söderlind och hon gav ut sin första bok "Norrlands svårmod" förra året. En bok som jag ska läsa vid första bästa tillfälle.
Jag känner att det här kommer att bli en av de roligare saker jag gör i höst. Precis vad jag behöver. Inspirationen att komma igång och skriva själv väcktes omedelbart. Det ska bli intressant att se vad det blir av det hela!

Igår när jag kom hem från jobbet låg det en avi på hallmattan. Japp, det var vad jag hoppades på, ett grönt paket från hemlige bokvän! Det är nästan bättre än julafton när det dimper ner ett sådant paket. Inte blev jag besviken när jag öppnade paketet heller...
Smaskig choklad, "Niceville" av Kathryn Stockett som jag längtat länge efter att få läsa och sedan en bok som är helt ny för mig, "Alla lyckliga familjer liknar varandra" av Claes de Fair.Jag har en känsla av att det är bok som passar mig perfekt, jag berättar mer när jag bekantat mig med den lite mer.
Som om allt detta inte var nog så hittade jag också ett presentkort på AdLibris samt ett kort med intressanta ledtrådar som ska hjälpa mig lista ut vem min bokvän är...
Hm, hjärnan jobbar redan på högvarv...
Tack så jättemycket bokvännen!!!!

2 kommentarer: