Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

fredag 16 september 2011

Fredagens bloggjerkaÄntligen är det fredagsmys igen och som vanligt får man mysa till det lite extra mycket med veckans bloggjerka. Den här veckan är frågan: Du står och väljer mellan två böcker:den ena har ett fult omslag men ett till synes intressant innehåll, den andra har ett vansinnigt snyggt omslag men boken i sig intresserar dig inte nämnvärt. Vilken bok väljer du?

Jag skulle välja den intressanta boken med fult omslag. Men samtidigt måste jag erkänna att jag påverkas väldigt mycket av omslaget. Jag HAR valt bort böcker ibland för att jag inte har gillat omslaget. Och jag har ibland valt att ge en bok chansen för att jag gillat detsamma. När jag var tonåring valde jag alltid bort böcker med illustrationer av Hans Arnold för jag tyckte att hans bilder var så läskiga, med undantag för hans illustrationer i "Allra käraste syster" av Astrid Lindgren som jag alltid har tyckt om.

3 kommentarer:

  1. Oj, jag skulle aldrig våga rata en bok på grund av omslaget. Tänk om den är jättebra... usch, nej vad otäckt.

    SvaraRadera
  2. Skönt att höra att jag inte är helt ensam då det, vad det verkar i alla fall, vara väldigt många som väljer "hunden efter håret" :-)

    SvaraRadera
  3. Åh jag älskar Hans Arnolds bilder, jättefina, men lite läskiga som du säger.

    SvaraRadera