Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

onsdag 22 december 2010

Så har jullovet börjat!
Vi travade till stationen imorse, något spända på om vi överhuvudtaget skulle komma iväg med något tåg efter alla förseningar man hört om den senaste tiden. Så det var glatt överraskade som vi upptäckte att tåget bara var tjugo minuter försenat. Ungefär halvvägs på resan var vi fyrtio minuter sena och vi hade ställt in oss på att få ta en senare buss från Östersund. Eftersom det var vad vi hela tiden räknat med så var vi rätt lugna och vid gott mod. Döm om vår förvåning när de, i Bräcke, informerade om att de fått tag på busschauffören och att han skulle vänta på tågresenärerna och att bussen därmed bara skulle bli fem minuter sen. Och ännu större överraskning blev det när vi upptäckte att vi hamnat på en extrabuss som gick direkt och hoppade över en massa hållplatser. Så, vi var framme tio minuter före den annonserade ankomsttiden! Hur ofta händer det? Vi misstänker att vi är rätt ensamma om den upplevelsen den här julen...

Jag har hunnit läsa ut Gabriella Ahlströms bok idag. Den var riktigt spännande på slutet: H och T fick leka lite för sig själva för jag kunde bara inte sluta att läsa. Det är ju hennes debut och jag tycker att den är mycket välskriven för att var en första bok! Allt som hände kändes väl uttänkt och relevant för berättelsen Ingenting var överflödigt! Jag känner mig nöjd med slutet också, inga enkla lättköpta lösningar men samtidigt hoppfullt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar