Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

tisdag 13 december 2022

Lucia, och jag har inte sett en enda liten tomte eller annat. De senaste åren har jag tappat bort traditionen. Lite synd men kanske kommer det tillbaka något år. Jag var bjuden på glöggparty med fritids i eftermiddags men lyckades pricka in att ha medarbetarsamtal med den nye chefen så jag missade glöggen. Jag är SÅ nöjd med samtalet. Som sagt var, ny chef utan en massa känslomässigt bagage i verksamheten. Han lät mig berätta om allt möjligt utan att det blev jobbigt en enda gång. Jag är van vid att tassa på tå för att inte väcka ont blod, eller så bestämmer jag mig för att skita i det och säga exakt vad jag tycker och inget brukar bli bra i slutänden.

Vintern verkar ha oss i sitt grepp, åtminstone för stunden. Utanför biblioteksfönstret ser jag varje dag glada och entusiastiska skridskoåkare. Tänk att trots alla datorer och telefoner så är det så många barn och ungdomar som gillar att åka skridsko. Det känns skönt. 

Jag lyssnar på en julkalender på Storytel. Fredde Granlund läser "Decemberdåd" av Felix Åberg. Det handlar om Niklas som åkt till Gotland för att röja ur och sälja det lilla sommarhuset som hans fru drivit igenom att de skulle köpa. Nu har frun dött i en bilolycka och Niklas har ingen som helst önskan att ha kvar huset. Till sin hjälp att röja kartonger hyr han Elias, en tonårskille i stort behov av pengar. Han lär också känna Elias mamma samt grannen Johan. Ganska snart visar det sig att planen att stanna i huset i ett par veckor för att sedan lämna allt bakom sig inte kommer att hålla. Städningen tar tid och dessutom börjar Niklas förstå att något skumt hände under fruns sista tid i livet. Snart får han hot av både anonyma och inte så anonyma grannar. Ju mer de vill att han ska lämna ön, desto större behov får han att reda ut vad som egentligen hände. 

Först var jag lite tveksam till handlingen och i ärlighetens namn är den inte fantastiskt skriven men som så ofta så vill jag veta hur det ska sluta och lite spännande är det förstås.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar