Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

tisdag 15 februari 2022

 Min tanke var igår att skicka en Alla hjärtans dag-hälsning med ett tillhörande boktips. Men efter jobbet åkte jag och tränade och sedan orkade jag knappt duscha och äta middag så trött var jag. På grund av min egen och andras förkylning så har jag inte riktigt kommit igång med träningen som jag hade tänkt. Men nu när alla i familjen snart är friska så ska det bli ändring på det. Timmarna innan jag ska iväg till gymmet så har jag alla sjukdomssymtom man kan tänka sig och det känns fullständigt oöverstigligt! Men när jag väl är där så är det så härligt! Jag känner hur kroppen hostar igång och humöret växlar från moln till sol. För att inte tala om när jag kommer hem och är så sjukt nöjd med mig själv.

Boktipset med kärlekstema som jag skulle ha gett er igår kommer nu i stället.

"Kär och galen i bokhandeln för ensamma hjärtan" av Annie Darling är den tredje delen i serien där Posy, Verity, Tom och Nina jobbar i den engelska bokhandeln där de bara säljer kärleksromaner, och vi får inte glömma Mattie som har caféet. Alla har de fått varsin bok.      

I den här får vi lära känna Nina som för tillfället har rosa hår, retroklänningar och skyhöga klackar som får henne att se ut som en Hollywoodstjärna. Nina vill inte leva något ljummet liv. Hon vill ha äventyr och passion! Problemet är att det alltid får henne att välja fel killar och de flesta flirtar hon ger sig in i slutar fortare än det börjar. Så när hon kommer till jobbet en morgon och ser den prydlige och snygga Noah stå där med uppdraget att observera vad som händer i bokhandeln (på uppdrag av ägaren Posy som behöver se hur de ska öka försäljningen) så vet hon direkt att det där är inget för henne. Ännu värre blir det när hon efter ett tag känner igen honom och inser att han är den nördiga killen från skolan som hennes bror brukade mobba. Då får hon dåligt samvete på köpet.

Ja, ni fattar åt vart det lutar...

Så, varför är den här serien bättre än de flesta feelgood jag har läst? Trots att den är ganska förutsägbar på vissa sätt och aningens orealistisk emellanåt så är den väldigt charmig. Och rolig. Jag har fnissat mig igenom alla böckerna och det är alltid ett stort plus för mig. När jag läser hamnar jag i karaktärernas universum och glömmer alla mina bekymmer för en stund.

Så läs och jag hoppas att ni hade en riktigt bra dag igår med mycket kärlek!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar