Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

söndag 11 november 2018


Bildresultat för bokhunden edgar och katten lollo

När jag hade bokprat med årskurs 3 i veckan så tipsade jag om en lättläst bok. Vi pratade lite om att det kan vara jobbigt att läsa högt för andra och att då kan man läsa för ett djur. Det blev en mycket intressant diskussion om vilka djur man kan läsa för och vi kunde konstatera att alla djur går bra, att det mest viktiga är att det ska vara ett man tycker om. Barnen var helt med på att det här är ett bra sätt att läsa. "Bokhunden Edgar och katten Lollo" är skriven av Ingrid Jönsson.

"Den röda adressboken" av Sofia Lundberg handlar om Doris, gammal, ensam och trött. Hon sitter i sin lägenhet och minns sitt liv. Hennes enda släkting som finns kvar är Jenny, hennes systers barnbarn, som bor i USA med sin familj. Doris skriver ner minnen från sitt liv genom att gå igenom sin gamla adressbok och de människor vars namn står där. Det är ett spännande och dramatiskt liv hon berättar om med både sorg och glädje.
Jag tyckte den var ganska bra även om jag inte blev helt fångad. En trevlig läsupplevelse helt enkelt.

Bildresultat för den röda adressboken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar