Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

söndag 18 november 2018

En lugn och vilsam helg har det varit. Det är skönt för på jobbet händer det desto mer just nu. Som en kollega sa, det är den där ketchupeffekten du vet...
Hela hösten har vi väntat på att det ska målas och fixas på biblioteket inför den stora dagen när det blir Meröppet. Meröppet är förresten när låntagarna kan få en inloggning och gå in på biblioteket även när ingen bibliotekarie är där. Man kommer att behöva vara över 18 år och man kommer att kunna gå in från kanske kl.07:00 på morgonen till 22:00 på kvällen (eller något sådant). Vi kommer fortfarande att jobba samma tider även om vi är lite rädda att det ska dras in i framtiden. De säger att det inte ska bli så, men man vet ju aldrig vad som kommer.
Nåja, tillbaka till i torsdags när hela ketchupen rann ut...Plötsligt, efter veckor av tystnad, så ringde de och sa att på torsdag om en vecka stänger biblioteket i tre veckor för ommålning! Innan dess ska alla bokhyllor längs väggarna tömmas, låntagarna ska förvarnas och vi ska ha fixat post, reservationer och allt annat logistiskt som måste fixas.
Så jaha, då blev vi aningens uppihejsan kan man säga.Prinsessan av Wasa - Anna SparreAnna Vasa föddes 1568 och var dotter till Johan III. Hon var en prinsessa som gick sin egen väg, var duktig på läkeörter och och ogift hela livet även om hon hade ett långt förhållande med Gustav Brahe, ett svenskt riksråd och polsk fältmarskalk.
Boken, som jag lyssnat på, var helt okej när man gillar historiegenren, varken mer eller mindre. Har till stor del lyssnat på den i lekparken i sällskap med Speedy. När man bara ska står och titta på den lilla pälsbollen som skuttar lite, putsar sig, gräver lite, så kan man ju lika gärna lyssna på en bok...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar