Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

fredag 22 juni 2018

Äntligen!!!!

I förrgår blev min uppsats äntligen godkänd och jag är nu färdig bibliotekarie lagom till midsommar och semestern. Jobbade min sista dag igår och nu är det fyra veckors ledigt.
Det känns konstigt. Så många tårar och så mycket ångest det varit, men också glädje, nya vänner och slapparkvällar på hotell. Nya insikter och lärdomar, nytt jobb. Och så mycket annat som hänt i livet på de här åren, nästan fem år. H har hunnit bli stor. Det har varit lycka och sorg av olika anledningar. Nu börjar nästa kapitel när jag ska njuta av resultatet av alla ansträngningar. Min familj tycker nog också att det ska bli skönt med en något mer balanserad bibliotekarie i familjen.
Idag blir det midsommarfirande med kusiner och tremänningar. Det är 9 grader varmt och regn i luften vilket är typiskt efter all den tropiska värme som har varit i maj och början av juni. Men det kommer ändå att bli trevligt. Vi är alla taggade för dans runt stången och god mat och umgänge.

Under den senaste tiden har jag läst mycket. Här kommer en snabb redovisning.

Bildresultat för bokhunden bok
"Bokhunden - och en och annan läshund" är en samling artiklar och redogörelser för projektet där utbildade bokhundar hjälper barn att komma igång med sin läsning. Redaktören för boken heter Helene Ehriander. Det är fascinerande att läsa om hur det påverkar barn som av olika orsaker har svårt att läsa när de får läsa för sin bokhund. Hunden blir en vän, som ger kärlek och trygghet, är bra på att lyssna och som aldrig kommenterar läsningen. Bokhundarnas ägare beskriver hur deras hund känner på sig vad det enskilda barnet behöver. Det kan vara att lägga huvudet i barnets knä, att "titta" på bilderna eller att hålla sig på lite avstånd när ett barn känner sig osäker. Jag hoppas verkligen att det här är ett projekt som sprider sig så att fler barn får möjligheten att lära känna en bokhund.

Hilma : en roman om gåtan Hilma af Klint (pocket)
Hilma af Klint var en mycket spännande människa. I början av 1900-talet målade hon tavlor som ingen annan. Hon visade dem aldrig eftersom hon förstod att tiden inte var mogen. Tavlorna kom till med hjälp av hennes andliga mästare, högre väsen ansåg hon. De beskrev den andliga världen. Hilma trodde på anderörelsen och levde ett liv utifrån det. Det finns väldigt lite information om henne och hennes liv och den här boken är en roman. Vad man än tycker om andlighet och spiritulism så kan jag rekomendera boken. Hilma är en personlighet väl värd att lära känna!
 


Bildresultat för lilla bistron i bretagneDen andra boken av Nina George, "Den lilla bistron i Bretagne" är en riktig feel good-bok för semestern. Jag tyckte faktiskt mer om den här än om hennes första, kanske för att mina förväntningar var annorlunda denna gång. Marianne, en trött hemmafru, försöker dränka sig under en resa till Paris. Hon räddas, mot sin vilja och hamnar på sjukhus. Marianne rymmer från sjukhuset och hamnar i en liten by i Bretagne där invånarna tar emot henne med öppet sinne och värme. Plötsligt kan hon vara den hon är, men vem är hon egentligen? Och hur ska hon hantera sitt andra, vanliga liv? Livet som innehåller en självisk mansgris till man, som aldrig har tagit henne på allvar?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar