Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

torsdag 3 augusti 2017

En dag kvar bland Jämtlands mygg, sedan far vi tillbaks till Uppsala. På måndag börjar T att jobba. H har två veckors sommarlov kvar och jag börjar om en vecka. Vi känner oss nöjda och har inget emot att komma hem till våra egna sängar. Den här veckan har vi varit ute på turné. I söndags åkte vi till Pite havsbad. Stranden var fantastisk, långgrund och med vit mjuk sand. Tyvärr var det inte så varmt. Men vi badade, H lekte och vi åt glass. Sedan åkte vi till Fårsunds camping, ett par mil utanför Piteå där vi sammanstrålade med släktingar till T. Det bästa med campingen var att det fanns en pool inte heller varm på något sätt men det var oerhört lyxigt att kunna ta ett morgondopp direkt efter att man klivit ur sängen. Efter en natt där följde vi med kusinen och hans familj hem till dem i Bureå. Efter att ha besökt Skellefteå, grillat och myst i två dagar så är vi nu tillbaka hos mina föräldrar.
H har lyssnat på alla Nelly Rappböcker  av Martin Widmark på Storytel. Vi har verkligen utnyttjat tjänsten. H gillade verkligen böckerna. Hans enda synpunkt var att det var olika personer som läste och att han tyckte att det borde ha varit den bästa som läste alla.
Jag har lyssnat på en bok  på semestern sedan jag kom hit och det var "Ett eget rum " av Virginia Woolf. Med tanke på att den publicerades 1929 så är den förvånansvärt intressant. Virginia Woolfs essä handlar om kvinnornas kamp för att få tala, att bli lyssnade på. Om Shakespeare hade haft en syster så hade hon inte blivit lika känd som sin bror även om hon hade skrivit lika bra.
Slutsatsen i boken är att det en kvinna behöver för att kunna skriva är 500 pund om året och ett eget rum, med en dörr som går att låsa.
Klart läsvärd klassiker!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar