Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

söndag 4 oktober 2015

Något som är väldigt typiskt när man är sambo med en man vars yrke  är att jobba med datorer, eller datanätverk som han muttrar om här bredvid, är att det knappt går att uppbringa en fungerande dator i hemmet, vilket är en av anledningarna till att jag inte bloggar så ofta just nu. Vi köper aldrig en ny dator som fungerar, vi lagar våra gamla. Han vill dock poängtera, muttrar han, att bristen på datorer inte har någonting alls med det att göra utan att det beror på att han har en sambo som är specialist på att bryta av datasladdar...Hm, skulle inte tro det...
Nåja, vi var i Stockholm igår och såg den fantastiska föreställningen "På häst genom Västerbotten"
Den som är bekant med radions humorprogram"Mammas nya kille" med Umeågänget Klungan kanske känner igen det här
Sven Björklund och Olof Wretling har gjort en "resa genom Västerbotten i bröderna Grims anda" . Deras mål, enligt sin egen projektbeskrivning var att hitta den västerbottniska berättarsjälen. Med en budgetanssökan på  3.5 miljoner, där en av de spännande posterna bestod av 300 000 kronor för vaccinationer så begav de sig ut i landskapet genom tre årstider. Vi fick höra om de två damerna i Marslidens teatersällskap när de spelar Rödluvan och vargen,Vilhelmina där alla hade så många partytrick så att det  bildades ett patentverk  och en hel del annat spännande.
Det här låter kanske inte så kul, men lägg till fantastiskt kroppsspråk, röster och så den bifogade dansen, som de är skyldiga Umeå kommun, så blev det galet kul.
I morse när vi diskuterade föreställningen så sa T, som ju faktiskt är uppvuxen i Västerbotten att även om det här är en humorshow så är det ett projekt som skulle kunna genomföras på riktigt. Han säger sig känna igen berättandet, skrönorna från sin barndom. Jag tänker också osökt på Euskufurat vars låttexter är skrönor och berättelser i exakt den här traditionen.


 Trevligt var också att alla som såg föreställningen fick boken som hör till.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar