Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

söndag 28 december 2014

Ytterligare en kall dag. Men det finns hopp om varmare väder, nu är det bara -27 grader och för en timme sedan var det -29. Imorgon ska det tydligen bli plusgrader, underliga tider. Idag är en stor dag. Morfar har bjudit alla sina barnbarn på bio. De ska se "Sunes jul", väldigt spännande.
Jag har klämt två barnböcker i jul. Den första är "Silverhästen" av Lene Kaaberböl. Det är första delen i en av hennes fantasyserier. Flickan Kat är tolv år. Hon bor med sin mamma, syskon och styvfar på ett värdshus.Det är bara kvinnor som kan äga mark och det är ovanligt att de lever med män. Männen reser i allmänhet runt som vagabonder. Kat passar inte in i sin familj. Hon är trotsig och äventyrlig och undrar hur världen ser ut. Efter att ha bråkat rejält med sin styvfar skickas hon iväg av sin mamma till ett färgeri där hon ska bli lärling. Men, det går inte bra och redan efter några veckor är hon på rymmen, Nu har jag inte del två tyvärr men ser mycket fram emot att få veta vad Kat ska råka ut för. En fantastisk silverhäst har en viktig roll i historien också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar