Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

söndag 30 mars 2014

Jag har just läst inlägget jag skrev i fredags och konstaterat att det kanske lät en aning knäppt...Jag är en ganska vanlig person, varken särskilt inne eller unik, och jag hakar sällan på trender utan går efter min egen smak. Och jag trivs ganska bra med att vara jag.
Vi har haft en fantastisk dag. H fyller fem år idag och aldrig har han väntat så mycket på sin födelsedag. Igår kväll var vi hos kusinerna och premiärgrillade, fick med oss en kusin hem på övernattning och det gav helt klart en extra dimension till firandet att ha en kompis på plats redan från början av dagen.
Boken på nattygsbordet i helgen är en, i alla fall för mig, okänd författare; Helena Blavatsky. Boken heter "Jag ger mig av- Men inte ensam" och består av nio noveller. Blavatsky levde i slutet på 1800-talet, kom från Ryssland men levde ett äventyrligt liv på olika ställen. Vissa menade att hon hade fantastiska övernaturliga gåvor medan andra ansåg att hon var en skicklig skojare. Novellerna handlar om andlighet och magi. De två första är bäst, tycker jag så här långt Håller just nu på med en lång novell som heter "Ett förtrollat liv" som jag tycker känns lite högtravande. Men, boken är ganska lättläst med tanke på dess ålder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar