Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

torsdag 12 december 2013

tomtar och snuva

Idag har vi fått se luciatåg på dagis, alltid lika mysigt. Hos oss flyttade tomten in för en vecka sedan och det verkar inte som att han tänker byta ut tomtekostymen på ett bra tag.
Jag har drabbats av en rejäl julsnuva, bomull i huvudet, rinnande ögon och näsa och ont i större delen av kroppen. Borde kanske vara hemma imorgon, men då är det fredag och kortdag så det känns så fjantigt att vara hemma. Det är ju stämninsfullt att få se lucia i skolan också vilket vi får göra imorgonbitti.

Jag hann aldrig läsa ut "Stad av aska" av Cassandra Clare. Den skulle tillbaka till biblioteket och så var det med det. Får ställa mig i ny kö. I stället läser jag nu en annan barnbok; "Familjen Bliss magiska bageri" av Kathryn Littlewood. Familjen Bliss är en bohemisk familj med ett bageri. De bakar inte bara vanliga kakor och bullar utan de har också en magisk kokbok som de använder vid speciella tillfällen. I den finns recept som botar glömska, kärlekssorg, dåligt humör och allt möjligt annat. Föräldrarna måste åka bort under några dagar och barnen får i uppdrag att sköta bageriet och varandra och de får absolut inte visa den magiska kokboken för någon! Det är bara det att föräldrarna hinner knappt iväg förrän det dyker upp en mystisk släkting som är väldigt intresserad av att få tag i kokboken. Det här är bok som jag kan tänka mig passar som högläsningsbok i en klass. Den riktar sig till barn i åldern 9-12 år, men passar bra för fyrtioåriga boknördar också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar