Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

fredag 6 december 2013

Fredag kväll och huset är städat. Imorgon är det party så då kommer det att vara fullt upp med matlagning och stök. Jag har avslutat två böcker idag, både den om bibliotekariestereotyper och "Viridians blod", barnboken av Lene Kaaberböl. Richard Ohlsson gav mig tyvärr ingen spännande inblick i livet som bibliotekarie. Jag hade nog helt enkelt totalt fel förväntningar. Det medförde också att jag inte riktigt gillade den vilket jag kanske hade gjort om jag inte hade missuppfattat ämnet.
"Viridians blod" var spännande och sorglig, en bok jag kommer att rekomendera till mina elever. Jag har den tredje delen "Kimeras hämd" på nattduksbordet, men måste först läsa "Stad av aska", fortsättningen på fantasyn "Stad av skuggor" skriven av Cassandra Clare. Den ska nämligas bäras tillbaka till biblioteket på måndag. Var ner en sväng i skolbiblioteket idag samtidigt som ett gäng femmor. Alla trivs så bra där nere efter att vi fixat till det och det är så mycket lättare att hitta bra böcker nu. Jag känner mig lika nöjd varje gång jag kommer dit!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar