Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

söndag 1 september 2013

Söndag eftermiddag och vi är lite loja idag. Hela familjen är förkylda och lite kinkiga. Igår kväll var vi på kräftskiva med hela grannskapet så nu har vi träffat en hel del av våra nya grannar. Det var mycket trevligt. Just nu har H besök av sin kusin och de leker sin favoritlek, drakunge. Ungen har legat rätt länge i ägget (ett täcke) men har nu äntligen kläckts. För tillfället ligger den och gnyr, invirad i sina vingar (samma täcke) och väntar på råttfrukost som mamman ska komma med. Det är fascinerande och sitta och smyglyssna på alla turer.

Jag är just nu utlånad på jobbet till en trea och där läser jag högt, som jag ju alltid gör. Vi har hittat en bra bok som jag kan rekomendera;

Det handlar om Abbe som är på sommarlov hos sin morfar och mormor, som vanligt. Där har hon sina bästa vänner och allt skulle vara frid och fröjd om det inte vore för att hon är livrädd för insekter, inte så bra när man befinner sig i en liten västerbottnisk by, som hon gör. Mormodern beslutar sig för att bota sitt barnbarns fobi och sammanför henne med sin kollega på biblioteket, insektsamlaren Sven. Abbe och hennes vänner blir bjuden på picknic hos Sven, i rummet där han förvarar sin samling. Men, Abbe vänder i dörren och de andra får ha sin picknic utan henne. Som kompensation bestämmer hon sig för att skaffa den åtråvärda dubbelkäftade sågstekeln som present åt Sven. Boken fungerar både som högläsningsbok för lite yngre barn och som bänkbok, ganska lättläst och inte alltför tjock men samtidigt inte för tunn och för enkel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar