Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

fredag 20 september 2013

Bloggjerka

Läser du helst standalones eller serier?

Jag gillar serier och umgås gärna med karaktärerna under en längre tid. Fast jag läser sällan alla böcker i en serie i ett svep. Jag tar oftast något annat emellan för att sedan återvända efter ett tag. Det känns lite som att hälsa på vänner och släktingar med jämna mellanrum.
Samtidigt har jag inget emot att läsa standalones. Vissa historier mår bäst av att avslutas i tid och jag kan vinka av dem utan att vilja läsa mer.
Ofta kan det också kännas välbekant med böcker av en viss författare, även om det inte är en serie. Min nya favoritförfattare Melina Marchetta är en sådan, de två böcker av henne som jag har läst har samma stil utan att påminna om varandra.8 kommentarer:

 1. Jag gillar också böcker av samma författare, det blir ett återseende fast ändå inte...

  SvaraRadera
 2. När jag hittat en serie med massor av utgivna böcker och jag försöker läsa ikapp så blir det max två i rad. Sedan kan jag tycka det blir lite för mycket :)

  SvaraRadera
 3. Jag läser sällan mer än 2 böcker i samma serie i sträck man behöver varva med lite annat :)

  SvaraRadera
 4. Håller med om att ibland så är det stilen hos en författare man gillar, och då behöver det inte vara samma karaktärer.

  SvaraRadera
 5. Vilken fin liknelser, att liksom hälsa på vänner och släktingar :).

  SvaraRadera
 6. Håller med om att en läslista måste blandas! Få serier är så bra att man orkar dem i ett svep. Jag tror nog det bara är Sagan-om-ringen-trilogin jag läser på det sättet.

  SvaraRadera
 7. Jag gillar faktiskt att riktigt grotta ner mig och läsa flera böcker i rad i en serie.

  SvaraRadera
 8. Jag gillar serier, gärna långa, företrädesvis deckare, men kan tänka mig att blanda upp med standalones...

  SvaraRadera