Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

måndag 5 augusti 2013

Hallon och lite mer fantasy

Vilket fantastiskt hallonår det är i år! Jag plockade två liter bara här runt husen och H smyger runt på dagarna och smaskar. Det har blivit sylt, en supergod hallonglass som H och hans morfar gjorde på eftermiddagen och när vi hälsade på min faster idag serverades vi hallonpaj.
Förutom hallon och jordgubbar som smakar sommar så är det fortfarande härlig badtemperatur, soliga dagar och tranor som tjoar i gryningen. Det kommer att kännas hårt att  fara söderut igen på fredag. Sedan börjar det andra livet, dagisinskolning, jobb, nya huset och stadsliv i största allmänhet.

Efter tips från min snart elvaåriga systerdotter så har jag satt igång med en ny fantasy. "Stad av skuggor" av Cassandra Clare tilltalar mig betydligt mer än "Fallen ängel". Min systerdotter läste ut hela boken på en dag, 526 sidor, och började sedan om direkt, så bra tyckte hon den var. Jag känner igen konceptet och tycker nog inte att den är uppseendeväckande bra, men absolut spännande. Även här möter man fallna ängar och demoner, men på ett mer uttänkt sätt kan jag tycka.

Clary Fray är med sin kompis Simon på en klubb. Där blir hon vittne till ett bråk där en person dör. Grejen är dock att det bara är Clary som kan se de inblandade. Nästa kväll försvinner hennes mamma mystiskt och Clary förstår ingenting,
Innan hon vet ordet av är hon inblandad i en kamp mellan det onda och det goda, Hemligheter uppdagas och Clary inser att det finns mycket hon inte visste om sin mamma och sitt förflutna.
Tydligen är det första delen i en serie och jag kommer att läsa del två, som kommer i höst, med spänning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar