Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

fredag 7 oktober 2011

Fredag nu igen

Tänk, nu är det fredag igen och vi myser allt vi kan. När jag går hem mitt i dagen på onsdagarna från jobbet så ropar jag glatt
-Trevlig helg!
Lite förtränger jag att jag går raka vägen hem till en uppsats som jag ska åstadkomma på engelska. Den ska vara minst sex sidor och idag har jag vänt ut och in på alla mina tankar och formuleringar, skrivit ner en massa tjusiga fraser och utvecklat varje liten idé om språkinlärning som jag någonsin haft och det verkar omöjligt att få ner mer än fem sidor... Igår skrev jag , i ren panik, till min kurslärare och frågade vilket radavstånd hon ville ha, i den desperata förhoppningen att hon skulle tycka att dubbelt var en bra idé, men nej, det tyckte hon inte.
Nåja, den får ligga ett par dagar nu så kanske det dyker upp något spännande nytt perspektiv som jag glömt och kan utveckla så småningom.

Ja, nu vet vi att det blir Tranströmmer som får årets Nobelpris. Tyvärr har jag inte läst honom så det kanske är dags nu. Det känns bra att de valde honom för det årliga tjatet om att han borde få priset tyder väl ändå på att han förtjänar det? Sedan är det naturligtvis roligt att det blir en svensk vinnare. Det var ett tag sedan, (-70-talet har jag för mig?)

1 kommentar:

  1. Du vet, ett par tre mycket klargörande citat fyller nästan en sida... Lycka Till!

    SvaraRadera