Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

torsdag 27 oktober 2011

Efter ytterligare en fullspäckad kursdag så cyklade jag hem med glatt hjärta och trött hjärna. Att få läsa engelska är så otroligt upplyftande. Vi har mycket duktiga lärare som inte låter en minut gå till spillo under kursdagarna vilket i och för sig också innebär att tankarna snurrar efter en dags kunskapsinhämtning. Efter en halv termin så känner jag mig som om min pedagogik har höjts med ungefär tio steg och det har börjat genomsyra alla ämnen jag undervisar i. Det bästa är nog i alla fall att jag fått helt ny entusiasm för mitt jobb. Jag kommer inte ihåg sist jag tyckte det var så roligt att undervisa. Det är den där känslan av att plötsligt utvecklas och känna att man får utmana sig själv.
Idag har vi lyssnat på språkforskaren och författaren Gun Lundberg från Umeå och fått ta del av pinfärsk forskning om språkinlärning och det var mycket intressant.

T och hans bror har åkt till Vilhelmina på begravning så H och jag får klara oss själva några dagar. Så ikväll ska jag krypa tidigt till sängs med Fredrika Bremer i boken "Den du söker är inte här" av Mia Öström. En spännande historia om valet mellan att gifta sig eller styra sitt eget liv.
Som det uttrycks i boken:
" En man föds till världen, en kvinna till familjen."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar