Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

måndag 1 februari 2010

Personlig smak...

Jag har bara pratat om böcker som jag tycker om. Ibland funderar jag på om jag ska nämna böcker som jag inte har fastnat för... Det svåra är ju att man då kanske påverkar någon till att inte läsa en bok och låta någon gå miste om en läsupplevelse som skulle ha passat henne eller honom? Vad som är bra eller dåligt är ju högst personligt vare sig det gäller böcker, musik, filmer och allt annat. Smaken förändras dessutom över tid. Vissa böcker som jag tyckte jättemycket om för tio år sedan tycker jag är rätt tråkiga nu. Och vissa böcker förstod jag mig inte på för tio år sedan, men nu har jag mognat och fått nya erfarenheter som gör att de passar mig.
Är det någon som har synpunkter så får ni gärna dela med er av dem.

Om jag nu ska nämna en författare som jag har läst två böcker av, och tyckte var lika jobbiga båda två, är Kate Atkinson. Det är rätt många år sedan nu som jag läste "I museets dolda vrår" och "Mänsklig krocket", men jag tyckte att de var röriga och det var endast min envishet som fick mig att ta mig igenom dem. Om jag har börjat läsa en bok läser jag alltid klart den, hur plågsamt det än är och även om det tar mig flera år...
Det intressanta är att jag har läst andra människors kommentarer om Atkinson och många älskar henne. Det som jag upplevde som en jobbig röra tycker andra är en fantastisk oförutsägbarhet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar