Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

onsdag 9 december 2009

Bilderböcker som förgyller livet!

  1. Vem bestämmer? (Stina Wirsén) Alla Vem-böckerna är pärlor som uppskattas lika mycket av läsaren som av lyssnaren.
  2. Snurran och fjärrkontrollen (Eva Bergström). Jag bara älskar Snurran! Hon är söt, fiffig, envis och vinner alltid.
  3. När Findus var liten och försvann. (Sven Nordqvist) Alla känner väl Pettson och Findus så det är inte så mycket att säga om dem...
  4. Mamma Mu får ett sår (Juja Wieslander) Ytterligare en klassiker där kommentarer är onödiga.
  5. Siv sover vilse (Pija Lindenbaum) Pija Lindenbaum skriver rappt, fyndigt humoristiskt och klokt. Hennes bilder säger lika mycket som hennes texter. Varje gång man läser om hennes böcker hittar man något nytt.
  6. När prinsessor vaknar om natten (Per Gustavsson) Om man känner en liten flicka, eller pojke, som älskar prinsessor så är den här boken, och de andra i serien något att satsa på. Prinsessor som spelar fotboll och vinner över drakar kan behövas som motvikt till allt rosa prinsessglitter som små flickor vill omge sig med.
  7. Grodan hittar en vän (Max Velthuijs) En rätt så ny bekantskap för mig, men bra.
  8. Kalla mig Paddington (Michael Bond) Jag har mycket varma minnen av Paddington från min egen barndom fast då såg jag honom på tv. Nu finns böckerna i bokhandeln igen och de är lika bra nu tycker jag.
  9. Lilla syster kanin (Ulf Nilsson) Lilla syster kanin är en liten kanin med stor blöja och världens bästa storebror.
  10. Vilda bebin (Barbro Lindgren) Just nu tycker jag att den fantastiskt charmiga vilda bebin har vissa gemensamma drag med en kär person i vår familj....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar