Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

söndag 18 april 2021

 Efter att ha fått ett negativt svar på coronatestet jag tog i tisdags så meddelade jag glatt att jag skulle komma och jobba i fredags. Men då visade det sig att en kollega fått konstaterad corona och att vi som träffat henne veckan innan var tvungna att ta nytt test och jobba hemifrån tills svaret kom. 

Nytt test i fredags men tack och lov var det också negativt så imorgon ska jag väl få åka till jobbet. Ororar mig alltid lite för hur skolan och mitt lilla bibliotek ska klara sig utan mig...

Igår var det riktigt vårigt här. Vi sådde fröer och svettades i solen. Vissa i familjen grävde till och med fram shortsen. Tyvärr missade vi en grillkväll med systrarna eftersom jag var i karantän men vi ska ta igen det idag med en utflykt.

Det verkar bli lika varmt och soligt idag också.

Under min hemmavecka har jag stickat klart en "utan krusiduller-tröja" och läst ett par böcker. 

Mysdeckarserien "Pastor Viveka" av Anette Haaland var lite småputtrig. Viveka är frikyrkopastor i Enskede med mycket gamla tanter och gubbar i församlingen. Hon brottas med att hon börjat tröttna på att vara snäll och finnas till hands för alla. Det är inte bara församlingen utan hennes tankspridde man och de fyra barnen kräver också sitt. 

I den första boken "Pastor Viveka och tanterna" är det sommar, hett som i en ugn. En av kvinnorna i kaffekomittén mördas och Viveka försöker lista ut vad som hänt. Den övriga familjen åker hem till svärmor och Viveka blir kvar i stan, med ångest, oro och tvivel på sig själv.

Den stora behållningen för mig var själva miljön. Min morfar och mormor bodde i Enskede så jag känner igen i alla fall en del av gatorna och kvarteren. Viveka har köpt en kolonilott, i smyg, och där tillbringar hon en hel del tid när hon vill vara ifred. Min morfar hade också en kolonilott och även om jag inte vet om det var i samma område så kan jag helt klart se framför mig hur det ser ut.

Pastor Viveka och tanterna

Jag har också läst en novellsamling av den danska författaren Dorthe Nors; "Karta över Kanada"

Det är fjorton korta noveller om människor som hamnat lite snett i livet, eller kanske ska man hellre beskriva det som att livet inte levt upp till deras förväntningar. Jag tyckte det var jobbigt att man inte fick svar på vad som hände sedan utan att novellerna beskriver olustiga tillfällen som skaver och sedan lämnar karaktärerna, fortfarande kvar i den jobbiga situationen. 

Det är det där med att jag gärna vill ha lyckliga slut. Annars är det välskrivet och jag är glad att jag läst boken.

 Karta över Kanada - Dorthe Nors - Bok (9789177750666) | Bokus


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar