Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

torsdag 4 juli 2019

Jag har plockat fram resväskan nu inför sommarens turné. Vissa i min familj tycker att jag lägger ner orimligt mycket tid varje sommar på att packa bryggböckerna. Men att planera sommarens läsning är nästan som att tjuvstarta semestern. Fast den bok jag ser mest fram emot att läsa är redan på plats. Jag har fått löfte om att få låna "De sju systrarna" av  Lucinda Riley av en faster. Det är nog den bok som genererat flest lyckoutrop på biblioteket under våren. Alla som läst den har varit översvallande nöjda.

De sju systrarna : Maias historia (pocket)

Den senaste tiden har jag läst många lättsamma böcker. Min utarbetade kropp och själ vill ha godis; feelgood och choklad!
Jag kan mycket varmt rekommendera "Brevvännerna" av Eli Åhman Owetz. Den utspelar sig i Roslagen och det bästa med den är att bokbussen har en framträdande roll. Jag menar, det kan bara inte bli fel! Malin är 49 år, gift med Lars; traktens snyggaste 50-åring. Men vad hjälper det när han bara bryr sig om sin skog och gård. Malin vill känna sig älskad. Hon vill ha sex! För att avreagera sig skriver hon ett brev till sig själv som hon sedan tänker slänga. Men, så kommer Lars och i hastigheten stoppar hon in brevet i en lånebok som hon sedan lämnar tillbaka på bokbussen. När hon väl kommer på vad hon gjort så är det försent. Boken har redan lånats ut igen. Och den som hittat brevet är Erik, en nyskild och nyinflyttad medelålders man från Stockholm. Han läser och bestämmer sig för att svara...

Bildresultat för brevvännerna eli åhman

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar