Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

tisdag 19 mars 2019

Apropå mitt senaste inlägg om digitala böcker så har jag lugnat ner mig lite. Min käre T, som alltid vet vad han ska säga för att ta ner mig på jorden eller få igång mig, påpekade en kväll när jag låg och muttrade i sängen över ämnet att olika förlag kanske riktar in sig på olika delar av marknaden och att Kristoffer Lind representerar EN del. Okej då, där hade han en poäng och jag nöjer mig med det så länge. Men jag kommer att bevaka ämnet för att se vad som händer.


Snart ska jag förhoppningsvis sätta igång med ett läsprojekt både i årskurs 7 och 8 och jag plöjer därför ungdomsböcker för allt jag är värd.


Bildresultat för syndätarens dotter
En riktigt bra fantasy är "Syndätarens dotter" av Melinda Salisbury. Twylla har blivit kallad till kungen och drottningen eftersom hon har en mycket speciell gåva. Om hon tar i en människa så dör den omedelbart eftersom Twyllas hud är giftig. Förmågan gör henne utvald att gifta sig med prinsen eftersom den kungliga familjen är utvalda av gudarna och inte påverkas av giftet. Hon är mycket ensam eftersom ingen törs vara i närheten av henne. Hennes nye vakt, Lief, är dock inte alls rädd för henne utan blir snabbt hennes vän och mer än så. Plötsligt börjar det hända saker och man börjar förstå att allt kanske inte är som det verkar. Drottningen styr landet med järnhand och använder Twylla som bödel när någon handlat mot hennes vilja. Lief får Twylla att känna att hennes öde kanske inte är så utstakat som hon trott.
Än så länge finns bara den första boken i serien utgiven på svenska och jag hoppas innerligt att de övriga två kommer så småningom!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar