Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

tisdag 8 januari 2019

Snöflingor stora som lapphandskar singlar ner utanför fönstret. Jag har följt H till skolan för nu är lovet slut. Stämningen var lite tung igår kväll vid tanken på att vardagen sätter igång. Men när vi kom till skolgården och kompisarna tjoade och ropade på honom så kändes det nog lite bättre verkade det som. Idag är jag glad att jag inte behöver rastvakta för det är perfekt kramsnö!

"När isarna smälter" av den franske författaren Joel Baqué är något alldeles eget. Den enda bok jag kan komma på som möjligtvis skulle kunna gå att jämföra den med är "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann" av Jonas Jonasson. Men det är ändå inte riktigt sant, för böckerna är egentligen inte lika ändå.
Louis är änkling, tystlåten och lever ett mycket enformigt, inrutat liv. Det är som att han fått en dimma framför ögonen som gör att verkligheten känns avlägsen. Av en ingivelse får han en dag syn på ett begagnat skåp i en affär, öppnar skåpdörren och får en uppenbarelse! Där inne står en uppstoppad kejsarpingvin. Louis köper med sig kejsarpingvinen, tar hem den och sätter därmed igång en händelsekedja utöver det vanliga. Det är verkligen inte ofta jag läser en bok och inte har någon aning var den ska landa, men så är det med den här. Det fick mig att hela tiden vilja fortsätta läsa för att få veta vart den snirkliga vägen skulle leda.
En klart läsvärd bok!

När isarna smälter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar