Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

fredag 6 april 2018

Om kärlek


"Världens viktigaste kyss" av David Levithan börjar med Harry och Craig som har bestämt sig för att slå världsrekord. De ska kyssas i 32 timmar. Tidigare var de ett par men är nu vänner. Världsrekordet handlar om att visa att homosexualitet är okej, om att bli accepterad. Under de 32 timmarna får vi också lära känna Ryan och Avery som just träffats och fortfarande lär känna varandra, Peter och Neil som varit ihop ett tag och den olycklige Cooper som tycker att livet är meningslöst och dessutom blir påkommen med att sexchatta med olika män av sin pappa. Det är en bok om all den smärta och skuld som tidigare generationer av homosexuella känt, om att se en hel generation killar gå under i AIDS-epidemin, men samtidigt en bok om hopp och kärlek, vänskap och om att få en ny chans, ja, helt enkelt en mycket viktig bok!

 En annan mycket bra bok, men på ett helt annat sätt, är "Vi måste sluta ses på det här sättet" av Lisa Bjärbo och Johanna Lindbäck. Jens är 24 år, nyseparerad och olycklig. Hanna går sista året på gymnasiet och drömmer om när hon och bästisen ska åka till Paris efter studenten. Jens och Hanna möts på krogen och ser direkt något speciellt hos varandra. De är dock på olika ställen i livet och det blir inte mycket mer än en one-night-stand. Men, de möts igen, på ett oväntat sätt... Boken var lättsam med alla de där känslorna när man är nykär, ska lära känna varandra och försöka lista ut vad den andre tänker och känner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar