Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

söndag 11 mars 2018

Nerverna utanpå kroppen...

Nervanspänningen ökar. På onsdag sätter jag mig på tåget mot Borås. På torsdag eftermiddag vet jag om jag är bibliotekarie på riktigt eller om jag måste sitta och ändra så mycket att examinatorn bestämmer att jag blir underkänd. Det känns inte som att jag borde bli underkänd, men ju närmre dagen kommer desto tveksammare blir jag.
Jag känner mig hetsig både hemma och på jobbet, kan inte fokusera på någonting. Borde träna kanske, för att få tänka på något annat men kan inte förmå mig...

Men, läsa lite kan jag ändå. "Outtalat" av Sarah Rees Brennan är första delen i en fantasytriologi. Tyvärr verkar de andra två bara finnas på engelska. Kami bor på en liten ort och anses som lite udda. Hon har nämligen en låtsaskompis som heter Jared. Eller, är han verkligen en låtsaskompis? Hon har pratat med Jared i hela sitt liv, men har lärt sig att inte berätta  så mycket om honom för andra. Kami vill gärna bli stjärnreporter och börjar gräva i historien om den rika familjen Lynburn som bott i byn för många år sedan och styrt allt och alla och som nu plötsligt dykt upp igen.
Det är en lättsam bok och jag tyckte den var bra, passade mig precis, just nu. Den är kanske ingen blivande klassiker, men det vill man ju inte alltid ha.


Bildresultat för outtalat

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar