Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

torsdag 6 juli 2017

Dagens boktips

Hannah Richell har skrivit en bladvändare som inte går att sluta läsa när man har börjat! "Skuggan av ett år" heter boken och det utspelar sig i nutid parallellt med 1980. Lila är olycklig och i kris. Hon och hennes man har förlorat sitt nyfödda barn i en tragisk olycka och Lila kan inte se någon mening med livet. Så kommer det ett brev på posten, ett brev utan avsändare, med en nyckel i. Nyckeln leder till en liten förfallen stuga, avsides, långt från närmaste granne. Lila bestämmer sig för att åka dit, för att slippa allt som påminner om det som hänt. Direkt känner hon att huset bär på hemligheter och att något har hänt där, något som fortfarande sitter i väggarna.
Samtidigt får vi följa Kat, som 1980 just avslutat sina studier och tillsammans med sina vänner hittar samma stuga och bestämmer sig för att bo där ett år och försöka klara sig på det naturen ger. Livet i den lilla stugan blir inte som någon tänkt sig och man anar att det inte kommer att bli något idylliskt slut på året.
Spänningen höll i sig ända till sista sidan och jag rekomenderar den varmt!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar