Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

torsdag 13 juli 2017

Äntligen!!! Nu är det semester för hela slanten, även om jag inte riktigt har hunnit känna hur det känns än. Imorgon när jag vaknar ska jag sätta mig i bilen och köra norrut. Igår kväll skaffade jag Storytell så jag ska kunna lyssna på någon ljudbok på vägen. Det kommer nog att bli trevligt.

"Endera dan" av Birgitta Stribe är en typ av bok som borde ha en egen genre, om den inte redan har det. En svensk, lättsam, vardaglig roman om en kvinna i medelåldern som har fastnat i vardagen. Hon är vanlig, gift sedan länge med en tråkig karl som lika gärna kunde ha varit en möbel, vuxna barn som lever sitt eget liv. Hennes liv har gått i stå. Ja, nu beskriver jag genren i stort, men om jag petar in lite fler detaljer så handlar det om Britt-Marie. Hon är en frilansjournalist som sällan får jobb. Hon anstränger sig alltid för att hålla sig väl med sina mer dominerande väninnor, chefer och andra . Till på köpet så har hon väldigt mycket problem med sina fötter och oerhörda komplex för desamma. Jag har lite svårt at ryckas med i den här typen av böcker, det erkänner jag. Förhoppningsvis är det för att jag, tack och lov, inte har hunnit fram till den fasen i livet och därför inte riktigt kan identifiera mig med Britt-Marie och de andra tanterna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar