Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

söndag 27 december 2015

Oh, vad skönt det är med jullov!
Vi gör inte mycket den här julen. Jag har avslutat min rapport som ska lämnas in den sjätte januari, eller rättare sagt, jag har den där fördömdade referenslistan kvar. Det har blivit en grej för mig, alltid får jag göra om. Det fattas ett mellanrum här och kommatecken i stället för punkt där...Jag vet inte om det är för att jag har blivit skumögd på äldre dar eller om det är en suddig dataskärm, men det är helt omöjligt. Ska ta itu med det där eländet imorgon tror jag.
Med läsningen av roliga böcker har det varit si och så den här julen. Min sommarkofta som jag håller på att sticka ropar på mig hela tiden. Det är så otroligt roligt att sticka just nu. Ligger på kvällarna när jag ska somna och planerar ömsom nya stickprojekt ömsom hur jag ska göra med min rapport.
Boken jag ändå håller på med heter "Alvernas liv" och är den tredje boken på svenska av Muriel Barbery, ni minns hon som skrev "Igelkottens elegans" för rätt länge sedan. Det här är en fantasy, helt egensinnig på ett bra sätt. Vore det inte för min stickning så skulle jag ha läst ut den för länge sedan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar