Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

onsdag 13 maj 2015

Denna jobbvecka har varit lagom lång. I måndags pluggade jag, sedan jobbade jag igår och idag och nu är det ledigt igen. Ikväll skickade jag in min andra fördjupningsuppgift så nu är det bara onlinetentan, den 5 juni, kvar. I helgen har vi finbesök av pappa. Han har skjutsat mamma och syster till Arlanda på förmiddagen. De har flugit till London.
 I helgen ska jag unna mig att läsa min Sarah Waters.
Om man gillar välskrivna miljöbeskrivningar, de där man känner lukterna, hör bomberna, känner kylan och dammet på fingertoppen, ja då ska man läsa "Nattvakten". Waters beskriver London mitt under och åren efter andra  världskriget så att man tycker att man är där. Man får lära känna Kay som kör ambulans under krigsåren och sedan drabbats av depression när kriget väl är över. Hon vandrar runt i stan som en skugga. Hennes före detta flickvän Helen är numera ihop med deckarförfattarinnan Julia. Helen är sjukligt svartsjuk och vet inte hur hon ska hantera känslorna. Viv har en historia med en gift man, som hon aldrig kommer att få på riktigt och hennes bror, Duncan, som satt i fängelse under kriget bor nu hos den gamle mannen och ingen förstår egentligen varför. Författaren berättar sin historia som en lök. Hon tar bort lager av hemligheter så att man förstår mer och mer, sakta men säkert. Alla de här människorna hör ihop på ett eller annat sätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar